понедельник, 4 мая 2015 г.

КВАЛІФІКОВАНІ ПРАЦІВНИКИ – ОСНОВНИЙ КАПІТАЛ ФІРМИ

Юлiя Гавриленко,
HR-менеджер ILF
Непроста політико-економічна ситуація в країні не оминула й ринок юридичних послуг. Проте юридична фірма ILF дотримується «погляду оптиміста» та з надією дивиться в майбутнє. У цей достатньо складний період економічної кризи та політичної нестабільності наша стратегія постійно оновлюється інноваційними рішеннями, зокрема з розвитку та просування персоналу, розвитку бізнесу та маркетингових ідей. Фірма вірить, що, незважаючи на труднощі, що створюються мінливим зовнішнім середовищем, орієнтація на розвиток є надійним способом виживання. Саме тому компанія прийняла рішення інвестувати у розвиток стільки ресурсів та часу, скільки об’єктивно дозволяє ситуація, в тому числі й у HR-політиці, що відображається у послідовному виконанні планів з набору, переміщення та розвитку персоналу.
ILF давно обрала для себе так званий принцип еволюції кадрів, який передбачає прийняття своєчасних рішень з просування персоналу. В ILF працює молода команда. Її професіональне становлення відбувається на наших очах, за участю й за підтримки наших кращих спеціалістів. 
Нещодавно ILF за підсумками планової оцінки персоналу розширила склад юристів та старших юристів:  підвищення отримали п’ять юристів, а ще один став радником фірми. Також щорічно, і цей рік не виняток, ми набираємо на початкові позиції молодих спеціалістів зі студентської лавки. При цьому особливу увагу ми звертаємо на особистісні характеристики кандидатів, серед яких цінуємо позитивність, проактивність, гнучкість та відкритість змінам, активну життєву позицію. В ціні також не тільки такі професійні якості юристів, як компетентність та напористість, а ще й бізнес-орієнтований підхід, креативність у вирішенні задач та глобальне бачення особистого розвитку.
Зміни складу старшого та молодшого персоналу за результатами оцінки свідчать про реалізацію базових принципів нашої HR-політики, спрямованих на підтримання постійних стимулів до розвитку. Кваліфіковані працівники – основний капітал нашої фірми. На усвідомленні й використанні цього постулату безпосередньо й будується наша кадрова політика. Ми розуміємо, що висока заробітна платня – це далеко не головний аргумент, здатний утримати працівника на фірмі. Постійне самовдосконалення, підвищення кваліфікації, доброзичлива атмосфера в колективі, допомога колег та керівництва – ось ті основні принципи, яких ми дотримуємося в управлінні персоналом. У медійному середовищі це допомагає фірмі залишатися саме тим  «острівцем стабільності», де клієнта завжди чекають і допоможуть вирішити будь-які проблеми.
Ми припускаємо, що клієнтам важливо розуміти, який HR-ресурс є у фірми, до якої вони звертаються за допомогою. Цей ресурс вимірюється загальною кількістю юристів, кількістю партнерів та радників, а також показниками співвідношення молодшого та старшого персоналу. Після призначень ми наблизились до оптимального значення цих показників (за світовими стандартами), що дає можливість розподіляти зони відповідальності юристів більш ефективно. Ми впевнені, що завдяки структурним перетворенням якість і репутація фірми ще більше зміцняться. Додатковий ресурс дозволить ILF одночасно супроводжувати ще більшу кількість масштабних проектів, а також більш гнучко використовувати досвід і можливості різних робочих груп у межах практик та секторів бізнесу, в яких спеціалізується ILF.
Матеріал опубліковано в виданні "Український юрист". 

Комментариев нет:

Отправить комментарий